В интервю за американската телевизия MSNBC Джо Байдън обяви, че САЩ са направили

...
В интервю за американската телевизия MSNBC Джо Байдън обяви, че САЩ са направили
Коментари Харесай

Байдън: Допуснахме грешка. Не трябваше да влизаме в Украйна

В изявление за американската телевизия MSNBC Джо Байдън разгласи, че Съединени американски щати са създали неточност като са влезнали в Украйна. Очевидно президентът на Съединени американски щати не желаеше да каже това, тъй като незабавно се поправи и вместо Украйна, разгласи за неточност нашествията в Ирак и Афганистан.

 

 

 

" Проведох заседание с военния кабинет на Израел и им споделих: Не допускайте нашите неточности. Америка направи неточност - преследвахме Бен Ладен, до момента в който не го ликвидирахме, само че в това време не трябваше да влизаме в Украйна... т.е. не трябваше да влизаме в Ирак и Афганистан. Нямаше потребност от това. Това единствено сътвори още нови проблеми. "

 

В обществените мрежи се появиха мнения, че лапсусът на Байдън е удостоверение на теорията на Фройд за неслучайния темперамент на грешките на езика. 

 

В Х TheIslander написа: 

 

В един замайващ миг на искреност без сюжет, който проряза нормалната мъгла на двусмислието, Джо Байдън несъзнателно разкри имперския справочник с изречение, което би предиздвикало Фройд да кимне тържествено в символ на единодушие. " Но ние не трябваше да влизаме в Украйна ", призна той, като за миг се отклони от сценарния път на заблуждаващото опрощение.

 

Този необичаен взор към вътрешните мисли на американското управление припомня за призраците на минали геополитически гафове - Ирак, Афганистан - арени, на които Байдън, като сенатор, в миналото размахваше знамето на интервенцията с несдържан възторг. Това е искрено самопризнание, което отстранява подправената обвивка на благосклонен интервенционизъм, с цел да разкрие модела на необмислен, смъртоносен авантюризъм, който дефинира външната политика на Съединени американски щати.

 

2014 година хвърля дълга, тъмна сянка - годината, в която Америка неусетно се промъкна в Украйна, акт, който в този момент е вписан в цифровата позорна популярност посредством неволното разобличаване на Байдън. Този миг надалеч не е просто пропуск, а разкрива надълбоко вкоренената надменност, която движи външната интервенция на Съединени американски щати. Тук, нескрито, се намират неопровержимите доказателства за самоубийствената интервенция на Америка - нагла проява на геополитическа горделивост, която третира нациите като елементарни квадратчета на световната шахматна дъска, а суверенитета - като титли, които би трябвало да бъдат заграбени и смазани.

 

На ръба на следващото епично проваляне в Украйна, унизителното оттегляне на Америка от Афганистан се обрисува като вцепеняващ предвестител на проваляне, предвещаващ краха на едностранните й мечти. Неизучените уроци от предишните безумия обричат умиращата империя на повтаряне на представлението, затънало в интервенционистка фикс идея. Грешката на Байдън не е просто падение, тя разкрива съдбовните дефекти на американската външна политика. Изолирани и надхитрени, Съединени американски щати се сблъскват с устойчивостта и стратегическото майсторство на възродена Русия. Митът за американското предимство рухва, разкривайки нова епоха на многополюсни действителности - ослепителен обвинителен акт за отслабващото владичество на Вашингтон.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР